2012. gada 1. novembris

Žāvētas plūmes šokolādē

31. oktobra dienas vidū attapos, ka vakarā būs Helovīns. Ak vai! Nekas nav sagatavots, nekas nav izdomāts, bet mazie mošķi visticamāk nāks. Jau pagājušajā Helovīnā vietējie sīči iestaigāja taciņu līdz mūsu dzīvoklim, jo dalīju ne visai garšīgu kēksu (paši noēstu ar piespiešanos, vismaz veiksmīgi tiku vaļā). Veikalā kaut ko nopirkt (parastu) ir boring, nav manā gaumē. Uzstājīgu zvanīšanos pie durvīm neizturēšu, ja atslēgšu zvanu - klopēsies...
Labi padomājusi un pārskatījusi savus visa kā krājumus, izlēmu gatavot žāvētas plūmes šokolādē. Mošķīšiem par prieku tās nosaucot  par "saldajām kakiņām".



Sastāvdaļas:
  • diētai atbilstoša šokolāde (mošķu našķim gan ņēmu vietējo "Laimas" rūgto nevis kādu speciālo);
  • žāvētas plūmes.
Pagatavošana.
1. Mazā katliņā vai metāla bļodiņā ūdens peldē lieku kausēties šokolādi. Kamēr tā sildās un kūst, noskaloju un nosusinu žāvētās plūmes.
2. Žāvētās plūmes pa vienai uzduru uz kociņa un apviļāju izkusušajā šokolādē, nokratu no kociņa uz šķīvja/cepamā papīra/folijas.
3. Pēcāk nolieku vēsumā, lai šokolāde ātrāk sacietē.

To pašu var darīt arī ar žāvētām aprikozēm. Lai interesantāk, bagātīgāk un gardāk - pirms mērcēšanas šokolādē plūmē/aprikozē kauliņa vietā var ielikt mandeli vai lazdu riekstu. Tāpat apmērcēšanu var veikt daļēji; aprikozēm labi izskatās, ja puse ir kā ir - oranža un puse tumšā šokolādē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru