2012. gada 22. novembris

Kēksiņi ar ķirbi

Jā, jā, ķirbis joprojām nav izbeidzies! Ledusskapī tas tīri labi glabājas arī iegriezts.

Tad nu kārtējā neprātīga vājuma pēc kaut kā salda brīdī nolēmu izcept ķirbju kēksiņus. (Nu, cik gan var ar tām mellenēm!)

Recepte tik pat vienkārša, kā parastajiem kēksiņiem, vienkārši tos 70 ml ūdens aizstāju ar ~100 ml smalki rīvēta ķirbja.


Sastāvdaļas:

  • ~200+ g miltu ar irdinātāju (es lietoju Doves Farm self rising)
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • ~80 ml eļļas
  • ~100 ml smalki rīvēta ķirbja
  • šķipsna sāls
Pagatavošana.

1. Bļodā sakuļu olas, cukuru, eļļu, ķirbja masu un sāli līdz cukurs un sāls izkūst un masa ir viendabīga.
2. Piemaisu miltus un pildu mīklu kēksiņu formās tā, lai tā aizņemtu ~2/3 tilpuma.
3. Lieku cepties līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 līdz 25 minūtēm.
4. Gatavus un izņemtus no krāsns apsedzu, lai nežūst.

Ņam, ņam! Ķirbi nevar ne redzēt, ne just.
Kaut kad plānoju izcept rozīgus kēksiņus ar bietēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru