Decembrī biju apņēmusies līdz Ziemassvētkiem nelietot olas. Bet bēdz no sevis, cik gribi - dzimšanas dienu vismaz bērnam par prieku jāatzīmē.
Svētku galdam nolēmu pēc eksperimentālo mīksto bezolu banānkēksiņu receptes izcept biskvītkūku.
Produktu proporcijas un daudzums bija tāds pats. Un arī cepu kā parasti, varbūt vienīgi par 5 minūtēm īsāku laiku. Iznāca nedaudz vairāk kā centimetru biezs mīksts biskvīts.
Pārgriezu to horizontāli kārtās. Parasti to daru ar lielu platu, bet plānu nazi, šoreiz ar nazi tikai iegriezu visapkārt garoziņu, bet pārējo griezu ar parastu diegu.
Gan starp kārtām, gan virspusē ziedu vienkārši blendētas zemenes, rotāju ar mellenēm un kokosriekstu skaidiņām (atļāvos tādu vaļību).
Voila! Vienkārša, neliela ģimenes lokā apēdama dzimšanas dienas tortīte!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru