2013. gada 28. janvāris

Maizes nūjiņas

Sagaidot šo gadu, mīlule M manai māsai izdīca izēst viņas iesākto paciņu ar Schaer maizes nūjiņām Grissini.
Šodien to atcerējās un prasīja pagatavot. Es bez baiļu ķēros pie darba, ko pārāk piefiksēt gan nesanāca.

Kārtējais eksperiments bez precīzas receptes.
 Sastāvdaļas:
  • milti (MixB, pilngraudu milti)
  • pāris olas
  • pāris ēdamkarotes ūdens
  • kāda ēdamkarote eļļas
  • mazliet sāls

Pagatavošana
1. Sakūlu olas ar sāli, ūdeni un eļļu.
2. Pievienoju miltus līdz iznāca vijīga pamīksta mīkla, ko var veidot ar rokām.
3. Atstāju mazliet uzbriest (kamēr sagatavoju visu tālākai gatavošanai).
4. Ieslēdzu cepeškrāsni uz ierastajiem 180 grādiem un ar eļļainām rokām uz eļļainas pamatnes ar M veidojām stienīšus.
5. Stienīšus uzmanīgi saliku uz cepamplāts un kādas 10-15 minūtes cepu cepeškrāsnī - līdz sāka brūnēt.

Pareizi būtu tos taisīt no "plikas" rauga mīklas, bet šoreiz nebija laika - vajadzēja taču "tagad un tūlīt". Tad nu mīklai vijīgumu un produktam nelielu irdenumu panācu ar olām. Stienīši iznāca vidū mīksti, bet pakalstot vajadzētu kļūt cietiem - var paturēt izslēgtā siltā cepeškrāsnī, lai izkalst. Stienīšus pirms cepšanas var "rotāt" pēc vēlēšanās - ar sāli, sezama sēkliņām utt. Bet pašus ēst kā vien ienāk prātā. Mums ļoti garšoja ar paštaisīto zemesriekstu sviestu.
No šāda veida mīklas var taisīt arī mazās sausbaranciņas.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru