2013. gada 15. janvāris

Plānās kanēļa vafeles

Brīvdienās ļoti prasās ko garšīgu.
Sestdienas rītā pamodos ar lielu kāri pēc saldām, kraukšķīgām vafelēm, kas pie reizes ļoti noderētu kā našķis plānotajā izbraucienā. Aiztriecu vīru uz veikalu pēc olām, bet pati tikmēr sagatavoju pārējās sastāvdaļas. Recepte ņemta no vafeļu pannas instrukcijas, un arī ar bezglutēna miltiem izdodas lieliski.


Sastāvdaļas:
  • 1 ola
  • 250 ml silta ūdens
  • 175g miltu (mixB, griķu ...)
  • 75g cukura
  • 50 g sviesta, es lietoju eļļu
  • 1/2 tējk. kanēļa (pēc vēlēšanās)


Pagatavošana:

1. Sakuļ olu ar cukuru un taukvielām.
2. Pievieno ūdeni un miltus (+kanēli), kārtīgi izmaisa un atstāj uz pusstundu uzbriest.
3. Cep plāno vafeļu pannā (mūsdienās tās ir nopērkamas kā vafeļu radziņu pannas), mīklu liekot pa lielai ēdamkarotei vai divām.

No vienas porcijas iznāk aptuveni 15 vafeles, kurām uzreiz pēc izcepšanas jāpiešķir vēlamā forma. Noteikti jātur sausā vietā, lai nepievelkas ar mitrumu (sākumā arī viena no otras) un saglabā kraukšķīgumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru