2012. gada 9. decembris

Banānu kēksiņi

Jau otro reizi eksperimentēju, cepot bezolu kēksiņus ar banānu.
Pirmajā reizē mīkla bija pārāk smaga un cepot īpaši nepacēlās, šoreiz jau sanāca labāk.

Te būs aptuvenā recepte.



Sastāvdaļas:

  • 1 vidējs gatavs banāns (receptēs parasti iesaka ļoti gatavus, bet manās mājās banāni līdz tādam briedumam nenodzīvo)
  • 150 ml ūdens
  • 80 g cukura
  • 80 ml eļļa
  • 200g self-rising milti (nemērīju)
  • 1 ē.k. turku zirņu milti
  • šķipsna sāls

Pagatavošana.

1. Banānu kopā ar eļļu, ūdeni un cukuru ar rokas blenderi sablendēju viendabīgā masā.
2. Pievienoju miltus līdz iemīļotajai konsistencei, izmaisīju un liku formiņās.
3. Cepu 180 grādos 30 minūtes.

Ūdeni sanāk likt vairāk, jo banāns atšķirībā no olas nav šķidra sastāvdaļa, tad nu olas tiesu (~70 ml) vairāk jāliek citu šķidrumu. Cukuru jāliek mazāk, jo banāns pats par sevi salds, ka nesanāk pārsaldi kēksiņi...

Kēksiņi iznāca ļoti mīksti, drīzāk kā mīksts, maigs biskvīts (jāizmēģina šāds pielietojums), tie nebija ne sausi ne drupani, bet arī ne slapji-jēli. Būtībā man iznāca nevis muffins bet cup-cakes (atšķirība ir kūkīgumā). Forši. Bet galvenais - garšīgi!

2 komentāri:

  1. Kas ir self-rising milti?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tie ir milti ar jau pievienotu irdinātāju (nav atsevišķi jāpievieno cepamais pulveris). Es lietoju DovesFarm self-rising bezglutēna miltus. Ērti un salīdzinoši lēti :)

      Dzēst