2014. gada 13. februāris

Mazkūciņu biskvīts

Gatavojoties vieniem lielākiem svētkiem, kuros nepieciešama torte, nolēmu paeksperimentēt.
Iedvesmojoties no ArbOOz pasūtītās tortes, kuras mīkla (pajautāju autorei) bija tāda kā kapkeikiem, nolēmu arī pati pamēģināt pagatavot līdzīgu biskvītu, jo tas atšķirībā no klasiskā olu biskvīta pats par sevi bija patīkami mitrs un sātīgs.

Sameklēju savām iespējām atbilstošu recepti un - uz priekšu!



Sastāvdaļas:
  • 1 glāze milti (es liku jaunos Schaer MixIt)
  • 1/4 glāze mandeļmilti
  • 1 tējkarote cepamais pulveris
  • 1/4 tējkarote soda
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 3/4 glāzes cukurs
  • 1/3 glāzes eļļa
  • 1 glāze kokospiens (plānais)
  • sēkliņas no 1/2 vaniļas pāksts (nepieliku, bet svētkiem likšu, pieliku gan tējkaroti vaniļas ekstrakta)
  • 1/2 tējkarote mandeļu esence (arī nepieliku, negribēju izteiktu mandeļu garšu)
Pagatavošana:
1. Samaisa kopā sausās sastāvdaļas (izņemot vaniļas sēkliņas).
2. Samaisa kopā slapjās sastāvdaļas un vaniļas sēkliņas.
3. Samaisa abas daļas kopā, rūpīgi izmaisa un salej formiņās (mīkla diezgan šķidra). Pareizi ir papīra formiņās (tajās arī pasniedz), kas ievietotas  kēksiņu plātnē (tā ar kēksiņu bedrītēm), bet man nav savā starpā saderīgas papīra formiņas un plāts, tādēļ lēju ierastajās silikona formiņās. Formiņas jāaizpilda ~ par 2/3.
4. Jācep 20-22 minūtes 180 grādos, bet man tad sanāca apakša vēl pusjēla, pēc 25 minūšu cepšanas bija ideāla gatavība.
5. Atdzesē un rotā. Mūsmājās šis punkts faktiski atkrita, jo mazkūciņu biskvītiņi tika apēsti kolīdz vairs nebija pavisam karsti.


Vārdu sakot - garšīgi!
Mitri, bet gaisīgi. Saldi bet nešķebina. Gardi gan vieni paši, gan vienkārši ar ievārījumu. 

Receptē iepriecina fakts, ka tajā nav arī olas - tātad biskvīts ir vegāns.
Šo domāju izmantot drīz gatavojamai tortei.
1 cup all-purpose flour
1/4 cup almond meal
1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
3/4 cup granulated sugar
1/3 cup oil
1 cup coconut milk
1/2 vanilla bean (seeds only)
1/2 teaspoon almond extract
Read more at http://www.loveandoliveoil.com/2009/05/vanilla-almond-cupcakes-with-blackberry-buttercream.htmlll-purpose flour
1/4 cup almond meal
1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
3/4 cup granulated sugar
1/3 cup oil
1 cup coconut milk
1/2 vanilla bean (seeds only)
1/2 teaspoon almond extract
Read more at http://www.loveandoliveoil.com/2009/05/vanilla-almond-cupcakes-with-blackberry-buttercream.html
1 cup all-purpose flour
1/4 cup almond meal
1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
3/4 cup granulated sugar
1/3 cup oil
1 cup coconut milk
1/2 vanilla bean (seeds only)
1/2 teaspoon almond extract
Read more at http://www.loveandoliveoil.com/2009/05/vanilla-almond-cupcakes-with-blackberry-buttercream.html

Nav komentāru:

Komentāra publicēšana