Kad māsa jautāja, ko atvest uz Ziemassvētkiem, ieminējos par kāroto "cepummašīnu", un to arī dabūju. Laime pilnīga.
Vispirms ar bezglutēna miltiem izmēģināju pievienoto recepti, bet cepumi īsti neizdevās; tad sameklēju kādu recepti internetā, bet cepumi bija pārāk cukuraini; tam sekoja mēnešiem ilgi eksperimenti, bet pie receptes tā arī nenonācu. BET nezkādēļ sāka izdoties ar sākotnējo spiedei pievienoto recepti.
Sastāvdaļas:
- 300 g milti (es lieku MixB + DovesFarm rīsu miltus 2:1)
- 200 ml eļļa
- 100 g cukurs
- 1/2 tējk. sāls
- 1 ē.k. vaniļas cukurs
- 1 liela ola
- 1 ē.k. ūdens
Pagatavošana

2. Iekuļu eļļu un iemaisu miltus un atstāju kādu pusstundu uzbriest.
3. Ar karoti lieku mīklu spiedē un caur izvēlēto plāksnīti, pieliekot spiedes "muti" (ietaukotu) pie neietaukotas cepamplāts, izspiežu cepumus. (sīkāk ar spiedes lietošanu jāiepazīstas konkrētā objekta lietošanas instrukcijā)

Mīkla ir taukaina līdz ar to pie taukainas virsmas nelīp, tāpēc mīkla nepielīp pie spiedes "mutes", bet pielīp cepamplātij. Neder arī nekāds cepampapīrs, jo pie tā vai nu nelīp mīkla (pie silikonizēta) vai arī, ceļot augšā spiedi, tā ceļas līdz ar cepumu un papīru.

Pirms nākamās porcijas cepšanas, ja nav vairākas cepamplātis, jāpagaida līdz vienīgā atdziest, tad var noņemt cepumus un virsmu notīrīt, lai varētu spiest virsū jaunus cepumus.

Man no šīs mīklas porcijas iznāk nedaudz vairāk kā 2 plātis - kādi 70 cepumi. Un ļoti garšīgi!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru