2013. gada 7. oktobris

Ātrā ābolkūka

Kamēr vēl ārā zem ābelēm var salasīt svaigus tikko kritušus ābolus...
... es teju katru dienu cepu ābolkūku.

Silti ij vēderam, ij domām, ij ķermenim, jo no cepeškāsns pagaidām neapkurinātajā dzīvoklī kļūst nedaudz siltāk.





Sastāvdaļas:
  • 2/3 porcijas kēksiņu mīkla
  • 3-4 vidēji āboli (mums pie mājās ir "publiskā" ābele ar gardiem rudens āboliem)
  • cukurs un kanēlis pēc vēlēšanās.

Pagatavošana
1. Nomizoju un palielos gabalos sagriežu ābolus. Tos apberu ar cukuru un kanēli, samaisu.
2. Pēc tam aši samaisu mīklu.
3. Izlīdzinu mīklu apaļajā biskvīta formā, vienmērīgi saberu virsū ābolus un lieku uz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī kādas 20-25 minūtes cepties.

Reizē salda un sulīga, mazliet kraukšķīgu cukurainu virsiņu. Pazūd momentā - ja kūka izcepta pēcpusdienā, pirms naktsmiega palicis vien mazs gabaliņš.
Garšīga gan silta, gan no ledusskapja. Kā arī gan tikko cepta, gan, ja izdevies kādu gabaliņu noglabāt, arī nākamajā dienā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru