2013. gada 2. septembris

Par svētkiem. Maziem un lieliem

Sveiciens jaunajā mācību gadā visiem, uz kuriem tas attiecas!
Pirmsskolēniem, skolēniem, studentiem, izglītības iestāžu darbiniekiem, vecākiem un citiem līdzjutējiem :)

Šodien mana vecākā, nu jau piecgadīgā meita, atsākusi bērnudārza gaitas, un es esmu atkal atguvusi laiku bloKa papildināšanai. Rakstījusi neesmu kopš pavasara, ak vai!

Šodien ir mazie svētki, jāgatavojas nelielām svētku vakariņām ģimenes lokā, bet beidzot vēlos pastāstīt par nedaudz lielākiem svētkiem.


Pirms 3 mēnešiem jaukā bērnu kompānijā atzīmējām manas M piekto dzimšanas dienu. Bērnu ballīte prasa īpašu sagatavošanos gan aktivitāšu ziņā, gan pilnīgi noteikti uzkodu jomā. Tās laikam ir galvassāpes jebkurai mammai, kur nu vēl bezglutēna mammai. Ko likt galdā? Kā parūpēties, lai mazie viesi paēstu, interesanti un ne-tikai-saldi paēstu? Kā nepārgurt, svētku  priekšvakarā un dienā daudz gatavojot?
Lūk, ko es cēlu galdā ciemos atnākušajām princesēm:

Siera kēksiņi papīra kronīšos
Maizītes-puķītes
Rozā cepumiņi
+ augļi, citronu-zemeņu limonāde un šokolādes torte (īpašs gaviļnieces pasūtījums) kopā ar "Mežezeru".

Pieaugušajiem galda klājums bija vienkāršāks, bet to papildināja arī salāti un parasti veikala pīrādziņi.

Pašā svinību dienā man bija vien jāizcep svaiga maize un pēcāk jāsagatavo  maizītes un jāpabeidz gatavot limonādi.
Visu, visu, visu, ko vien bija iespējams izdarīt dienu, divas, trīs (vai pat nedēļas) iepriekš, darīju neatliekot. Tā ieguvu gana nesteidzīgu dienas sākumu un arī stabilu pasākuma gaitu.

Pāris stundu garajā pasākumā princeses gan izdejojās, gan gardi paēda, gan vienkārši izdauzījās. M ar pasākumu bija ļoti apmierināta. Mēs ar vīru arī :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru