2012. gada 9. novembris

Mandeļu piens

Gatavot kaut ko bezglutēna-bezpiena man sanāk teju katru dienu, citudien pat vairākus ēdienus un izstrādājumus. Bet, tavu nelaimi, ne visu es attopos vai spēju piefiksēt. Bet ar laiku noteikti te būs jau plašs recepšu krājums.

Šodien jāpagatavo vārītais krēms kūkai, jo svētdien dodamies ciemos un vēl arī saldētavā beigušās kārbiņas ar krēmu, ko meitai dodu līdzi uz BD putukrējuma vietā. Mandeļu pienu krēmam jau pagatavoju. Pagaidām recepte bez fotogrāfijām, tās nāksies uzņemt nākamajā piegājienā kaut kad.



Sastāvdaļas:
  • 1 tase mandeles
  • ~1l novārīta ūdens (novāru, lai varētu drošāk uzglabāt)
 Pagatavošana.

1) Mandeles trauciņā apleju ar verdošu ūdeni un atstāju 5 līdz 10 minūtes mērcēties. Laiks atkarīgs no pašām mandelēm, galvenais - tam jābūt tik ilgam, lai izmirktu miziņa, bet ne pats rieksts.
2) Noleju ūdeni un noņemu mandelēm miziņas. Lai arī ņemu tās pa vienai, tas nav grūti, ja mandeles pareizi izmirkušas - mazliet saspiežu, pakustinu pirkstus, un mandele teju lēkšus izlec no miziņas.
3) Nomizotās mandeles saberu blenderī-krūzē, pieleju nedaudz ūdens un ieslēdzu, lai maļ.
4) Kad mandeles samalušās viendabīgā biezenī, šķaidu ar ūdeni līdz iegūstu litru piena.

5) Ja ir vēlēšanās mocīties vai ir kāda smalkāka vajadzība, to vēl var izkāst caur sietiņu un/vai marli. Iegūtos biezumus var izžāvētus vai arī tāpat pievienot, piem., kēksiņu vai cepumu mīklai.

Biezumains mandeļu piens ir labs vārītajam krēmam, savukārt izkāstu var vienkārši pievienot pie kafijas. Ja pienu gatavo kafijai, tad pirms malšanas noder mizotās mandeles vēl pamērcēt. Tā no rieksta varēs izspiest maksimālu labumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru