2012. gada 26. novembris

Eksperiments ar bietēm

Jau labu laiku atpakaļ noskatīju ideju par biešu pankūkām. Tas lieliski saskan ar maniem mūžīgajiem centieniem visvisādos ēdienos visvisādos veidos iekļaut visvisādus dārzeņus.

Svētdienas rīts = pankūku rīts! Šoreiz nolēmu mēģināt uzķīmiķot rozā pankūkas, četrgadniece par ideju bija sajūsmā.

Uzmanību! Recepte te nebūs, jo tādas nav!


Paņēmu vismazāko mājās atrodamo bieti, nomizoju, sagriezu gabaliņos un samalu krūzblenderī ar nelielu daudzumu ūdens. Tā kā gatavoju bez olām, nolēmu taisīt kā rauga pankūkas, jo tad mīkla pati par sevi ir līmīga, olu nevajag.
Pankūkas sanāca ļoti biezas (jo mīkla tāda bija) un tumšas, nepavisam ne rozā, viducī līmīgas un ne-porainas. Mīklu pašķaidīju ar ūdeni un cepu nākamo porciju. Rezultāts bija stipri līdzīgs.
Metu mieru cepšanai un jau saceptās ar lielu daudzumu cukura noēdu brokastīs. Ēda (bez papildu cukura) arī nupat jau brokastojusī M (es pamodos vēlu). Ēda gardu muti.

Atlikušo mīklu vēlāk pamatīgi pagarināju ar self-rising miltiem, cukuru, ūdeni, eļļu - mēģināšu cept kēksiņus. Ar mīklu aizpildīju visas kēksiņu formas + vēl palika, ko vienu pannu pankūciņu izcept. Kēksiņi iznāca kā mīkstas saldenas maizītes. Ārpusē rozā - viducī ne-rozā.

Kādreiz noteikti vēl eksperimentēšu. Varbūt mēģināšu uztaisīt biešu miltus. kas to lai zina.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru