2013. gada 28. janvāris

Zemesriekstu sviests

Nesaprotu, kādēļ to sauc par sviestu, manuprāt, drīzāk saucams par zemesriekstu krēmu. Bet - lai vai kā, šo našķi un arī amerikāņu receptēs populāru izejvielu beidzot pati pagatavoju. Ar domu - cepumos un ar cepumiem - ņam, ņam.

Sastāvdaļas:
  • mizoti zemesrieksti
  • mazdrusciņ eļļas
  • mazliet sāls un pūdercukura

Pagatavošana

1. Riekstus noskaloju (tie mūždien ir tādi kā putekļaini, netīri) un uz pannas ar nelielu sāls daudzumu sagrauzdēju.
2. Grauzdētos sālītos riekstus sabēru krūzblenderī un samalu viendabīgā šķidrenā masā.
3. Pēc garšas pievienoju pūdercukuru (man tās bija 2 ē.k. uz 2 tasītēm riekstu) un pievienoju pāris ēdamkarotes eļļu, jo man masa šķita nedaudz par biezu. Tad visu samalu atkal viendabīgā konsistencē un liku burciņā.

Pēc pāris dienām ar maizes nūjiņām jau našķojāmies un priecājāmies. Arī skeptiskā M aizrāvās.
Visticamāk cepumu cepšanai neatliks, būs jāgatavo vēl.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru