2013. gada 14. janvāris

Riekstu-kakao krēms

Kad M septembrī uzsāka bērnudārza gaitas, vismaz sākumā nācās pamatīgi iespringt, lai nodrošinātu, ka viņa ēd pēc iespējas līdzīgāku ēdienu, kā citi bērni, un, protams, ļoti garšīgu.

(Jā, es necīnos par to, lai izglītības iestāde nodrošinātu visu pati. Pašlaik ne pārtikas tirgus, ne ēdinātāji nav tam gatavi. Man drošāk nepieciešamo gādāt pašai. Tad nu pusi no BD ēdamā gatavoju un nesu pati. Maksāju atbilstoši pusi maksas.)

Jau pirmās nedēļas ēdienkartē bija maizīte ar riekstu-kakao krēmu. Speciālie maksā dārgi; es kā vienmēr "žņaudzos" un sāku meklēt recepti. Nebija ilgi jāmeklē - http://www.food.com/recipe/nutella-spread-235750, vienkārši, salīdzinoši lēti, garšīgi, droši un paštaisīti. Urā!


Nu jau šis zieķis ir gatavots vairākkārt.

Sastāvdaļas:
  • 2 tases lazdu riekstu kodolu (daļu var aizstāt ar zemesriekstiem, bet tas bojā garšu un konsistenci)
  • 1 tase pūdercukura
  • 1/4 tases kakao

Pagatavošana

1. Lazdu riekstus saberu un izlīdzinu uz cepešpannas un cepeškrāsns apakšā kārtīgi apgrauzdēju, līdz miziņas saplaisā.
2. Izņemu no krāsns, saberu dvielī un dauzu un mīcu, un beržu, lai atdalās miziņas.
3. Riekstus pēc iespējas nomizotus saberu blendera krūzē un ieslēdzu malties. Laiku pa laikam nākas sakratīt krūzi vai pamaisīt ar karoti. Jāmaļ ilgi.
4. Kad rieksti samalti viendabīgā šķidrenā, ļoti siltā (berzes dēļ) pastā, pievienoju pārējās sastāvdaļas, ar karoti nedaudz samaisu un ieslēdzu atkal blenderi, lai kārtīgi sastāvdaļas savieno.
5. Leju piemērotā traukā un/vai baudu.

Izejas receptē pievienoto vaniļu nelieku, jo vaniļas ekstrakta man nav (plānoju gan kaut kad uztaisīt - vienkārši jānostādina vaniļas pāksts degvīnā), eļļu arī turpmāk vairs nepievienošu, jo man masa nekad nav vēlāk sabiezējusi. Ar eļļu sanāk pārāk šķidri.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru