2013. gada 19. februāris

Kēksiņi ar āboliem


Mana vecākā meita gan vienmēr prasa kēksiņus ar glazūru un ābola gabaliņu virsū (multenē noskatījusi), bet es gan pagaidām izcepu vienkārši kēksiņus ar āboliem un kanēli.

Kā vienmēr eksperiments.



Sastāvdaļas:
  • 3 vidēji āboli
  • 2 olas
  • 1 tasīte cukurs
  • 1/2 tasīte eļļa
  • mazliet sāls
  • Self rising milti pēc izjūtas
  • + tējkarote sodas
  • kanēlis pēc izjūtas

Pagatavošana:

1. Ābolus nomizoju, izgriezu serdes un sasmalcināju krūzblenderī. Necentos panākt viendabīgu biezeni, atstāju, lai ir mazliet gabaliņos.

2. Sakūlu olas ar āboliem, eļļu, cukuru, sāli.
3. Piejaucu miltus un sodu. Sodu vajag, jo ābolu dēļ miltus vajag mazāk, bet mīklu vajag "pacelt".
4. Saliku pa formiņām un cepu 180  grādos kādas 25 minūtes.

Kēksiņi nebija nekas izcils, bet galvenais, ka ir našķis pie pēcpusdienas un vakara tējas!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru